Тази сутрин властите в Иран екзекутираха 27-годишния състезател по борба Навид

...
Тази сутрин властите в Иран екзекутираха 27-годишния състезател по борба Навид
Коментари Харесай

Иран екзекутира състезател по борба Навид Афкари

Тази заран управляващите в Иран екзекутираха 27-годишния играч по битка Навид Афкари, упрекнат в ликвидиране по време на митингите против шиитския теократичен режим в страната през 2018 година, съобщи иранската държавната телевизия, представена от Асошиейтед прес. 

 

Just heartbreaking

There is no bounds to the cruelty & pure evil of the regime, which just moments ago, executed champion wrester and political prisoner. His sole `crime`? Standing up to the brutal Iran regime and demanding basic civil & human rights!

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A)

Случаят с иранския герой притегли внимание в обществените мрежи, където той и неговите братя бяха показани като жертви, взети на прицел поради присъединяване им в митингите преди две години. Властите упрекнаха бореца, че е намушкал с нож и умъртвил охранител във водоснабдителна компания в Шираз по време на размириците в града. 

В страната и по света се надигна акция за прекъсване на осъществяването на присъдата против Афкари. Той бе подсилен и от намиращата се също в пандиза адвокатка правозащитничка Насрин Сотоудех, която към този момент от съвсем месец е в гладна стачка поради изискванията в техеранския затвор " Евин ".

Преди да бъде екзекутиран Афкари се оплакал, че е бил изтезаван, за да даде лъжливи показания, съгласно фамилията му и деятели. Адвокатът му пък разяснява, че няма доказателство за виновността му. Иранските власти отричат да е изтезаван.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР